Projectpartners
Dit project is een unieke samenwerking tussen heel wat partners. Samen brengen ze jou met heel veel liefde de Molenbrigade. De nodige contactgegevens van de verantwoordelijke partners vind je bij elke molenpagina. Zo kom je meteen juist terecht. Onderaan deze pagina vind je een algemeen contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost dit?

Het ontlenen van het educatief materiaal is gratis. Voor de onkosten die je als school maakt voor het molenbezoek kan je beroep doen op een subsidie.

Is het echt alleen voor 3 en 4?

Het educatief materiaal is inhoudelijk ontwikkeld om aan te sluiten bij de (leerdoelen van de) tweede graad. Wij raden aan om het exclusief te houden voor deze groep.

Hoe lang mag ik de koffer gebruiken?

Ongeveer twee weken (na het molenbezoek). Als je met meerdere parallelklassen het project doet, kan je het materiaal eventueel wat langer houden.

Is het molenbezoek ‘verplicht’?

Uiteraard kan je het materiaal ook downloaden en je laten inspireren zonder effectief molenbezoek en zonder de koffer. Maar… de beste ervaring voor de leerlingen is zeker de full package!

Waar doe ik mijn aanvraag?

Wanneer je een molen wil bezoeken en het educatief materiaal wil ontlenen, dan kun je je bezoek aanvragen bij de molenaar en het materiaal aanvragen bij een uitleenpost. Bij wie dat precies is, vind je telkens op de molenpagina’s.

Contacteer ons
Bij elke molen staan de contactgegevens van de molenaar en de verantwoordelijke uitleenpost. Kijk misschien ook eerst even bij de veelgestelde vragen. Heb je toch aan algemene vraag, aarzel niet om het hoofdkwartier van de Molenbrigade een vraag te stellen.

    Voor de productie van de filmpjes werkten we samen met het Geheugen Collectief en Zeemier. De educatieve koffer is een concept van Casa Blanca. De website is een ontwerp van Oetang Learning Designers.